Kosten en Opbrengsten “No Time To Die”

Bond-films zijn behoorlijk dure titels om te maken. En we weten dat No Time to Die de duurste film in de franchise tot nu toe is.  

kosten
Het productiebudget van No Time to Die bevindt zich tussen de 250 en 300 miljoen dollar. Daarmee is het de duurste in de franchise tot nu toe, al komt Spectre met een budget van 250 miljoen dollar ook in de buurt. Ter vergelijking: Skyfall en Quantum of Solace kostten beiden 200 miljoen dollar en voor Casino Royale betaalde MGM 150 miljoen dollar.

De box office
Over het algemeen is het een stelregel dat een film tweemaal het productiebudget moet opleveren aan de box office om quitte te spelen. Als je dat uitgangspunt neemt, moet de film tussen de 500 en 600 miljoen dollar opbrengen aan de box office. Een vrij hoog bedrag gezien de huidige staat van de bioscoopsector. Dit jaar wist alleen Fast & Furious 9 die grens te overschrijden (en flink, met een verdienste van 716,5 miljoen dollar). Andere hits, waaronder Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Free Guy, strandden iets boven de 300 miljoen dollar. Tegelijk lijkt het erop dat het No Time to Die voor de wind kan gaan. De James Bond-franchise is altijd een grote trekker, vooral sinds Craig de hoofdrol speelt. Skyfall bracht wereldwijd 1,1 miljard dollar op en Spectre bleek goed voor 880 miljoen dollar. Zo’n bedrag wordt nu niet opgehaald, maar de kans is groot dat de culminatie van Craig’s tijd als James Bond een prima box office oplevert. (bron: Filmtotaal)

Bron: Filmtotaal