Bioscopen en filmtheaters vieren heropening

Na een periode van bijna zes maanden waarin zij hun deuren dicht moesten houden breekt er voor bioscopen en filmtheaters een nieuwe tijd aan. Diverse exploitanten willen de heropening van de theaters op zaterdag 5 juni gepast vieren.

Alle vestigingen van Vue Nederland worden zaterdag 5 juni om 12:00 uur ‘officieel’ heropend door de eerste klant die zich op dat moment met een geldig ticket bij de bioscoop meldt. Hij of zij mag een oranje lint doorknippen en wordt daarna feestelijk verwelkomd met een bos bloemen, een fles champagne en een giftcard voor een volgend bezoek.

Alle bezoekers van een Vue-bioscoop die zaterdag de 5e naar een avondvoorstelling gaan worden getrakteerd op een welkomstdrankje. De bezitters van een Vue Movie Pass krijgen een popcornvoucher.

Kinepolis grijpt de heropening vooral aan om de nieuwe bioscopen in Leidschendam en Haarlem (waar vorig jaar al wel enkele voorstellingen werden gedraaid) in de spotlight te zetten. Voor alle theaters van Kinepolis geldt dat de eerste bezoeker in het zonnetje wordt gezet, maar er is een extra verrassing voor de eerste bezoeker in Kinepolis Leidschendam. Voorts mag iedereen daar gebruik maken van een kennismakingstarief.

Luxor in Meppel startte de festiviteiten afgelopen weekend al. Bioscoopondernemer Albert Jan Vos bouwde het Kerkplein in Meppel zaterdag om tot een filmset. Met muziek, filmfiguren als Superman en Sneeuwwitje en het nodige spektakel wilde hij de aanstaande heropening van de bioscoop bij iedereen in Meppel al in het geheugen planten. Hij gaf zelfs 500 vrijkaarten weg.

De bioscopen mogen hun bezoekers dan op feestelijk wijze willen verwelkomen, zij beseffen zich dat ze nog altijd met beperkende coronamaatregelen te maken hebben en hun bezoekers dus wel regels moeten opleggen. Zo wordt er een duidelijk anderhalvemeterbeleid gevoerd en mogen er maximaal 50 bezoekers toegang krijgen tot een voorstelling. Ook moeten bezoekers bij de entree mondkapjes dragen. Buffetten en shops voor eten en drinken mogen tot 22:00 uur open blijven. Verder volgen de bioscopen en filmtheaters de richtlijnen van het RIVM zoals ook vastgelegd in het protocol van de branchevereniging NVBF.

Bron: Hollandfilmnieuws