Lion King blijft records verbreken, 3 miljoen Nederlanders zien de film

De live-action-remake van The Lion King blijft records breken. Inmiddels hebben namelijk meer dan 3 miljoen Nederlanders de film in de bioscoop gezien, meldt distributeur Disney donderdag. Het is voor het eerst in ruim twintig jaar dat een film dit aantal bezoekers trekt. De laatste bioscooptitel die dit lukte, was het epos Titanic van James Cameron. Voor deze klassieker werden in 1998 meer dan 3,4 miljoen kaartjes verkocht.

The Lion King staat nu in de lijst met best bezochte bioscoopfilms in Nederland aller tijden op de zesde plaats. Op deze positie stond tot woensdag The Guns of Navarone uit 1967, die de 3 miljoen bezoekers net niet haalde. De andere vier films in de top 5 zijn The Sound of Music, Irma la Douce, Turks Fruit en Gone with the Wind.

De nieuwe versie van The Lion King, die sinds 17 juli in ons land op het witte doek te zien is, brak al verschillende records. De bezoekersaantallen van 100.000, 500.000 en 1 miljoen werden in recordtempo gehaald. De film doet het niet alleen in Nederland heel goed, wereldwijd is de opbrengst van de liveactionfilm inmiddels de 1,6 miljard dollar gepasseerd. In de lijst met titels die wereldwijd het meest verdienden, staat The Lion King nu op plek 7. In dit lijstje staat Avengers: Endgame bovenaan, met ruim 2,7 miljard dollar.
The Lion King draait na drie maanden nog steeds in vrijwel alle Nederlandse steden. De remake, met de stemmen van onder anderen Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van leeuwtje Simba dat is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader echter overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba weg om in een ver land een nieuw leven op te bouwen.