Recordweekend voor Avengers: Endgame

Afgelopen woensdag (24 april 2019) was de release van de nieuwe Avengers-film in de bioscopen in Nederland. Naast dat de film in Nederland immens populair is, verbreekt de film ook in de rest van de wereld alle records. De verwachtingen zijn zelfs dat de Avengers: Endgame de film Avatar in gaat halen als best bezochte film ooit.

In Amerika werd een box-office start voorspeld van ongeveer $280 miljoen. De opbrengst van de films pakte echter flink hoger uit, namelijk ongeveer $350 miljoen. Met ongeveer $300 miljoen aan opbrengsten vanuit China en nog honderden miljoenen dollars uit de rest van de wereld staat de wereldwijde omzet van het openingsweekend op een verpulverende 1,2 miljard dollar! Ter vergelijking: dit is nagenoeg gelijk aan de totale opbrengst van de film Iron Man 3. Met dit openingsweekend is de film hard op weg om de topscores van de volgende films te verbeteren (totale opbrengst wereldwijd): Star Wars: The Force Awakens ($2.068,2 miljoen), Titanic ($2.187,5 miljoen) en Avatar ($2.788,0 miljoen).

Met dit openingsweekend van 1,2 miljard dollar wereldwijd is Avengers: Endgame daarnaast ook de eerste film ooit die meer dan een miljard dollar verdient in het eerste weekend.

 

Bron: Focus – Avengers: Endgame breekt wereldwijd record na openingsweekend
Bron: FilmTotaal – ‘Avengers: Endgame’ vemorzelt al vele records in het eerste weekend!