Penoza wordt bioscoopfilm

Het langverwachte bioscoopvervolg van hitserie Penoza gaat definitief door. De opnames van de film gaan binnen enkele maanden van start.

Waar de film precies over gaat en welke acteurs er terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. “Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt regisseur en schrijver Diederik van Rooijen.

De film zal een op zichzelf staand verhaal vertellen dat gelijkertijd teruggrijpt op de 5 seizoenen die tussen 2010 en 2017 op tv te zien waren. “Voor de trouwe fans wordt het een feest van herkenning, op veel fronten”, belooft van Rooijen. “Maar we willen dat ook mensen die de serie niet kennen, plezier aan de film kunnen beleven.”

De serie
Penoza vertelt het verhaal over huisvrouw Carmen van Walraven (Monix Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het slot van seizoen vijf liet de fans in het ongewisse over het lot van Carmen.

In de serie speelden onder meer Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Olga Zuiderhoek en Niels Gomperts vaste rollen. De serie staat dit jaar in de voorlopige top 10 voor de Televizier-Ring.

Bron: Nu.nl – Penoze krijgt definitief vervolg in bioscoopfilm