De succesvolste film van 2018 in Nederland

De succesvolste film van 2018 in Nederland is: Bohemian Rhapsody. De film trok vrijdag 14 december de miljoenste (!) bezoeker in Nederland naar de bioscoop. Met een opbrengst van €9,4 miljoen is de Queen-film inmiddels ook commercieel gezien de succesvolste bioscoopfilm van 2018. De film laat daarmee zelfs enorme hits als Avengers: Infinity War, Black Panter, Jurassic Park: Fallen Kingdom en Mamma Mia! Here We Go Again achter zich.

De laatste film in Nederland die zoveel bezoekers kreeg, was Verschrikkelijke Ikke 3, in de zomer van 2017.

De film

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Het succes

Het succes lijkt nog niet ten einde. De Queen-film staat na bijna twee maanden nog steeds in de huidige top 3 van de 10 best bezochte bioscoopfilms in Nederland. Deze top 10 wordt aangevuld met films als Ralph Breaks The Internet, A Star is Bron, Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald, All You Need Is Love en Aquaman.

Het grote succes had bijna niemand zien aankomen en is opmerkelijk te noemen, gezien de gemengde recensies. Er is veel lof voor de hoofdrolspeler Rami Malek, de acteur werd vorige week ook genomineerd voor een Golden Globe en de prestigieuze Screen Actors Guild Award. Maar sommige critici vinden dat de film te weinig de duistere aspecten van Mercury belicht, zoals zijn drugsgebruik en zijn worsteling met zijn geaardheid. Unaniem wordt overigens de manier geprezen waarop zijn ongeëvenaarde muzikale talent in de film wordt weergegeven.

 

De film draait op dit moment nog in de bioscopen, bekijk hieronder de trailer.

Bron: De Gelderlander – Bohemian Rhapsody succesvolste film van 2018