Bohemian Rhapsody breekt records

Nog steeds breekt Bohemian Rhapsody, de film over de Britse Rockband Queen, records. Ondanks dat de film al sinds 1 november 2018 in de Nederlandse bioscopen draait, staat de film nog steevast in de top 10 van dit moment. Het totale bezoek is daardoor zelfs toegenomen tot ruim 2,2 miljoen bezoeken in Nederland.

Dit bezoekersaantal betekent dat er sinds de Titanic in 1998 geen enkele film in Nederland vaker is bezocht dan Bohemian Rhapsody. Als we gaan kijken naar de best bezochte films van de afgelopen 10 jaar in Nederland dan staat Bohemian Rhapsody met ruim 2,24 miljoen bezoeken bovenaan, gevolgd door Spectre (2,19 miljoen), Skyfall (2,08 miljoen), Gooische Vrouwen 2 (2,00 miljoen) en Gooische Vrouwen (1,91 miljoen).

In het rijtje met best bezochte films van de afgelopen 25 jaar in Nederland vinden we Bohemian Rhapsody op plek 3. De top 5 ziet er alsvolgt uit: Titanic (3,40 miljoen), gevolgd door The Lion King (2,56 miljoen), Bohemian Rhapsody (2,24 miljoen), Spectre (2,19 miljoen) en Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2,18 miljoen).

Als we kijken naar álle films die in Nederland in de bioscopen zijn gekomen dan staat Bohemian Rhapsody op plek 17 (best bezochte films allertijden). De top 5 van deze lijst bestaat uit: The Sound of Music (3,99 miljoen), Irma la Douce (3,62 miljoen), Titanic (3,40 miljoen), Turks Fruit (3,33 miljoen) en Gone with the Wind (3,13 miljoen).

BoxOffice

De film Bohemian Rhapsody staat daarnaast op de tweede plek als het gaat om films die in de Nederlandse bioscopen het meeste geld op brachten. Op dit moment heeft de Queen film een recette van ruim 21 miljoen euro in Nederland. Dit betekent dat de film inmiddels de tweede plek heeft overgenomen van de Bond-film Spectre, die een opbrengst behaalde in Nederland van ruim 20 miljoen euro. De overige films in de top 5 zijn op nummer 5 de Bond-film Skyfall (18,86 miljoen recette), op nummer 4 de film Avatar (18,97 miljoen recette) en op nummer 1 de film Titanic met een recette van 25,81 miljoen euro.

Vervolg

Dankzij het grote succes van de film gaan er veel geruchten rond over een eventueel vervolg van de film. Rudi Doezal, de regisseur van meerdere Queen videoclips, heeft verteld dat een vervolg veelbesproken is binnen de ‘Queen-familie’ en dat de band zelf een vervolg wel ziet zitten. Het vervolg zou moeten beginnen waar het eerste deel eindigde, namelijk bij het Live-Aid optreden. De gitarist van Queen, Brian May, vertelde eerder dat het Live-Aid concert het perfecte einde was voor de film. Hierdoor zou de dood van Freddie Mercury niet aan bod komen. Brian May is hier inmiddels op teruggekomen met de uitspraak: “Wie weet, misschien komt er wel een sequel.”, wij zijn in ieder geval benieuwd!

Bronnen:
– Stichting FilmOnderzoek – Bohemian Rhapsody best bezochte film in 20 jaar

– Entertainment Business – Bohemian Rhapsody op de 3e plek in Nederlandse box office-lijst aller tijden

– Volkskrant – Bohemian Rhapsody op-een-na succesvolste film ooit in Nederlandse bioscopen

– RTL Boulevard – ‘Gesprekken over vervolg Bohemian Rhapsody in volle gang’