10x Januari Filmmaand

Happy New Film Year!

Een nieuw jaar, 12 nieuwe maanden, 52 nieuwe speelweken en een heleboel nieuwe films!

Zo kunnen we in januari het nieuwe jaar aftrappen met Hugh Jackman als ‘The Greatest Showman’,  kunnen we het waargebeurde verhaal volgen over de ontvoering van John Paul Getty III  in ‘All the Money in the World’ en kunnen we genieten van Nederlandse romcoms als ‘Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding’ en ‘Het Leven Is Verrukkulluk’. Zoals aan het eind van iedere maand hebben we weer de 10 grootse, interessantste of opmerkelijkste films voor jou op een rij gezet:

 

1.  The Greatest Showman

Vanaf donderdag 4 januari

Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht.

 

          Focus doelgroep
          42% Man / 58% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

2.  All the Money in the World

Vanaf donderdag 11 januari

Oliemagnaat J.P. Getty is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld. De miljardair weigert echter ook maar één cent te betalen, waarna de familie het afgesneden oor van de jongen ontvangt. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail om zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA-agent zal Gail vindingrijk moeten zijn om zonder geld haar zoon te bevrijden.

 

          Focus doelgroep
          69% Man / 31% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

3.  Insidious: The Last Key

Vanaf donderdag 11 januari

De makers van de succesvolle Insidious-filmreeks keren terug met Insidious: The Last Key. In deze nieuwe horrorfilm ondergaat de briljante parapsychologe Dr. Elise Rainier haar meest angstaanjagende paranormale ervaring ooit: namelijk één in haar eigen huis.

         

          Focus doelgroep
          54% Man / 46% Vrouw

          Focus leeftijd
          15-24, 25-34 jaar

 

 

4.  24 Hours to Live

Vanaf donderdag 18 januari

Travis Conrad (Ethan Hawke) is een eenzame huurmoordenaar in dienst van een geheim agentschap. Wanneer hij tijdens een gevaarlijke opdracht sterft, slagen de dokters van het agentschap erin om hem kortstondig terug tot leven te wekken om zo cruciale informatie uit Travis te krijgen. Travis beseft dat hij slechts 24 uur te leven heeft en besluit om in die tijd de dood van zijn vrouw en kindje te wreken. Maar dan kruist hij het pad van de Chinese superspionne die hem eerder doodde…

         

          Focus doelgroep
          69% Man / 31% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

5.  Darkest Hour

Vanaf donderdag 18 januari

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan. Hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

 

          Focus doelgroep
          62% Man / 38% Vrouw

          Focus leeftijd
          25-34 jaar, 35-44, 45+ jaar

 

 

6.  Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding

Vanaf donderdag 18 januari

De onhandige Anne heeft een passie voor taal. Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen. Ze kan zich er enorm mee vermaken, het verbaast haar én ze heeft er een mening over! Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt, mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoa salades schrijven. Net als ze ontslag wil nemen, wordt ze gekoppeld aan de charmante, maar gladde fotograaf Rick en ze besluit nog even te blijven. Een beslissing die voor vuurwerk zorgt, maar of ze er echt gelukkig van wordt?

 

          Focus doelgroep
          23% Man / 77% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

7.  DIEP in de Zee

Vanaf woensdag 24 januari

Diep verborgen in een grot op de bodem van de oceaan leeft de eigenwijze octopus Diep, samen met een heleboel andere zeedieren. De mensheid heeft de aarde al lang verlaten en het land is onder water komen te staan. De rebelse Diep is reuze benieuwd naar wat er buiten de grot te beleven valt. Samen met zijn twee beste vrienden, een brutale garnaal en een wat domme zeeduivel, gaat hij tegen de regels in op ontdekkingstocht.

 

          Focus doelgroep
          44% Man / 56% Vrouw

          Focus leeftijd
          6-11, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

8.  Downsizing

Vanaf donderdag 25 januari

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen.

 

          Focus doelgroep
          47% Man / 53% Vrouw

          Focus leeftijd
          12-15, 16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

9.  Het Leven Is Vurrukkulluk!

Vanaf  donderdag 25 januari

Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees en Boelie samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Pandaontmoeten.

 

          Focus doelgroep
          25% Man / 75% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44 jaar

 

 

10.  The Maze Runner: The Death Cure

Vanaf donderdag 25 januari

In de epische finale van de Maze Runner saga leidt Thomas zijn groep ontsnapte Laarders op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe. Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in de legendarische Laatste Stad. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Laarders hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.

 

          Focus doelgroep
          46% Man / 54% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44