10x Februari Bioscoopmaand

Wat vliegt de tijd! De maand februari komt alweer kijken, net zoals een heleboel nieuwe bioscoopfilms. Wat dacht je van de nu al succesvolle Fifty Shades of Freed? Het slot van de Fifty Shades-trilogie heeft op de eerste dag van de verkoop in november al meer dan 20.000 kaartjes verkocht in Nederland. Ook kunnen we met de kinderen lachen met Ted in Ted & Het Geheim van Koning Midas en beleven we het WK van 2010 opnieuw in Gek van Oranje. Zijn waargebeurde verhalen helemaal jouw ding, ga dan vooral I, Tonya in de bioscoop bekijken.

De 10 grootse, interessantste of opmerkelijkste films hebben we weer voor jou op een rij gezet. Naar welke film(s) kijk jij uit?

 

1.  The Post

Vanaf donderdag 1 februari  

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham en hoofdredacteur Ben Bradlee van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles ze in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.
Bekijk trailer

         

          Focus doelgroep
          49% Man / 51% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

 

2.  Early Man

Vanaf woensdag 7 februari

Early Man speelt zich af in de tijd waar dinosaurussen en wollige mammoeten de aarde rondzwierven. De bioscoopfilm vertelt het verhaal over een moedige holbewoner die zijn stam verenigt tegen een machtige vijand en daarmee alle andere holbewoners redt! De nieuwe prehistorische komedie van de Aardman studios, geregisseerd door Nick Park, winnaar van 4 Academy Awards.
Bekijk trailer

 

          Focus doelgroep
          69% Man / 31% Vrouw

          Focus leeftijd
          7-11, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

3.  Fifty Shades Freed

Vanaf donderdag 8 februari

Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele in Fifty Shades Freed. Het nieuwste deel gaat verder waar de succesvolle films uit 2015 en 2017 ophielden. De Fifty Shades boeken, waarop de films gebaseerd zijn, zijn in 52 verschillende talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken verkocht. In Nederland zijn er meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Het is één van de best verkochte boekenreeksen ooit.
Bekijk trailer

         

          Focus doelgroep
          27% Man / 73% Vrouw

          Focus leeftijd
          15-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

4.  Black Panther

Vanaf woensdag 14 februari

Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en – Black Panther – wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.
Bekijk trailer

         

          Focus doelgroep
          65% Man / 35% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34 jaar

 

 

5.  Ted & Het Geheim van Koning Midas

Vanaf woensdag 14 februari

Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen. De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Jeff de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden… Maar ook nieuwe vijanden!
Bekijk trailer

 

          Focus doelgroep
          37% Man / 63% Vrouw

          Focus leeftijd
           7-11, 12-15, 16-24, 25-34 jaar, 35-44 jaar

 

 

6.  Gek van Oranje

Vanaf donderdag 15 februari

Gek van Oranje is een zomerse ensemble-komedie, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland een gedaanteverandering ondergaat, zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en zich verliest zich in de totale oranjegekte. Als Nederland zich tijdens het WK van 2010 op de klanken van de vuvuzela overgeeft aan de Oranjekoorts, zoeken degenen die niets met voetbal hebben een veilig heenkomen bij elkaar. Gek van Oranje is een zomerse ensemble-komedie, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland een gedaanteverandering ondergaat, zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en zich verliest zich in de totale oranjegekte. Het is 2010 en Nederland scoort onverwacht hoge ogen tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika. De liefhebbers dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken, als het carnaval van het WK voorbij is, nooit meer dezelfde te zijn.
Bekijk trailer

 

          Focus doelgroep
          48% Man / 52% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

7.  Den of Thieves

Vanaf donderdag 22 februari

Big Nick leidt een corrupte bende van politieagenten in Los Angeles, waar de Los Angeles Police Department nog meedogenlozer is dan de criminelen zelf. Wanneer Nick hoort dat de legendarische dief Merrimen van plan is zijn grootste overval ooit uit te voeren, benadert hij de zwakste schakel in Merrimen’s team en weet hem te overtuigen om politie-informant te worden. Merrimen, die telkens een stap voorblijft op Nick, voert een reeks gedurfde overvallen uit om zich zo voor te bereiden op de meest onwaarschijnlijke overval ooit: het overvallen van de Federal Reserve Bank. Maar terwijl de explosieve plannen van de dieven zich verder ontwikkelen, vallen er steeds meer doden en blijkt er iemand aan het werk die Nick en Merrimen nooit hadden durven vermoeden.

 

          Focus doelgroep
          76% Man / 24% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar

 

 

8.  Every Day

Vanaf donderdag 22 februari

De 16-jarige Rhiannon leidt een typisch tienerleven. Wanneer haar vriendje Justin op een dag wat verward op school aankomt, verandert alles. Ze besluiten een dag te spijbelen en hebben de tijd van hun leven, maar de volgende dag merkt Rhiannon dat Justin niet hetzelfde is. Hij beweert zich niets meer van de dag ervoor te herinneren en zelfs het liedje dat ze samen luidkeels meezongen lijkt hij nog nooit gehoord te hebben. Er is iets vreemds aan de hand en het wordt voor Rhiannon alleen maar vreemder wanneer onbekende mensen contact met haar opnemen. Ze ontdekt langzaamaan dat ze met ‘A’ te maken heeft, een rondreizende ziel die elke dag wakker wordt in een ander lichaam. Rhiannon wordt verliefd op A en de twee zoeken elke dag een manier om elkaar weer terug te vinden. Dit is het begin van een moeilijke en hartverwarmende zoektocht naar ware liefde. Naar het gelijknamige boek van David Levithan.
Bekijk trailer

 

          Focus doelgroep
          21% Man / 79% Vrouw

          Focus leeftijd
          12-15, 16-24, 25-34, 35-44

 

 

9.  Game Night

Vanaf donderdag 22 februari

Voor hun wekelijkse spelletjesavond voor koppels wordt de lat hoger gelegd wanneer Max’s charismatische broer, Brooks, een moord mysterie partijtje organiseert, compleet met neppe schurken en FBI agenten. Dus wanneer Brooks wordt gekidnapped hoort dat bij het spel… toch? Maar wanneer de zes uber-competitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit ‘spel’, noch Brooks, is wat het lijkt. In de loop van één chaotische nacht, bevinden de vrienden zich steeds dieper in de problemen. Iedere wending die het ‘spel’ neemt leidt tot een nieuwe onverwachtse richting waar ze zich uit moeten werken. Geen regels, geen puntentelling en geen idee wie alle spelers zijn. Dit wordt of het leukste spel ooit, of … game over.
Bekijk trailer

 

          Focus doelgroep
          54% Man / 46% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44 jaar

 

 

10.  I, Tonya

Vanaf donderdag 22 februari

Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse schandalen is plots in de maak.
Bekijk trailer

 

          Focus doelgroep
          40% Man / 60% Vrouw

          Focus leeftijd
          16-24, 25-34, 35-44, 45+ jaar